Bun venit pe blogul nostru!


Acest blog a fost creat special pentru părinţii clasei 2 G2 de la Şcoala Gimnazială "Aurel Vlaicu" Arad, pentru a fi la curent cu toate noutăţile...
Aici veţi găsi cele mai frumoase momente ale noastre...

luni, 2 februarie 2015

Faching!

Carnavalul ( Karneval, Fastnacht, Fasching) este o sarbatoare care-si trage originea inca din timpul romanilor si grecilor, care obisnuiau sa sarbatoreasca, la inceput de an, renasterea vietii, primavara. Pe intreaga suprafata a Europei, in special in Spania, Portugalia sau Franta, populatia obisnuia sa organizeze festivitati, mai mult sau mai putin ad-hoc, sarbatorind prin dans si baluri mascate carnavalul de inceput de an. Aceste traditii s-au pastrat si au fost duse si in Lumea Noua.

Etimologic, cuvantul carnaval se trage din dialectul milanez "carne vale" si inseamna literal "adio carne". El dateaza din perioada in care biserica a impus ca aceste festivitati sa aiba loc doar inaintea postului de reculegere,rugaciune si abstinenta care precede Pastele.

Clasa I G2 are deosebita placere de a va invita la Fasching, care va avea loc in data de 16.02.2015, ora 18, la Galleria Mall, la Scena Talentelor!  Fiecare participant se poate costuma cum doreste!Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu