Bun venit pe blogul nostru!


Blog pentru cadre,parinti,copii si bunici.. Aici veţi găsi cele mai frumoase momente ale noastre...

duminică, 25 octombrie 2015

Atentie!! Orar 27.10.2015

Stimati parinti,

Marti, 27.10.2015, copiii vor veni la scoala de la ora 14 pana la ora 16.Vor aduce doar Deutsch ( Sprache si Lesen).

La ora 14, copiii vor intra direct in clasa, nu ne mai intalnim in cipercuta.

Toti profesorii participa la consiliul profesoral, de aceea avem acest orar.

Saptamana parintilor

Stimati parinti,

Saptamana parintilor se desfasoara in perioada 16-25.11.2015

luni, 19 octombrie 2015

Minutul de lectura pentru parinti!- Copiii si temele de casa- L1

 Copiii si temele de casa!

Toti parintii stiu ca viata alaturi de un copil de 8-9 ani nu e deloc usoara. Pe masura ce el creste, noi ne confruntam cu provocari din ce in ce mai diverse si mai numeroase.
Am sa incerc ca o data pe saptamana sa abordez teme variate si interesante pentru a va sprijini si sfatui.

Uneori, sau deseori temele pe care le primesc copiii pot da dureri de cap, si nu doar lor! Cati dintre dvs. manifesta entuziasm cand trebuie sa explicati exercitii la matematica, care au fost explicate de n-ori, sau sa faceti exercitii de viteza-scriere, dupa o zi lunga de munca? E greu! Si stiu ca majoritatea va ocupati de copii, chiar dupa o zi lunga de munca!
Adevarul este ca temele va ajuta sa pastrati legatura cu ceea ce face copilul la scoala si sa intelegeti care ii sunt punctele tari si punctele slabe!
Probabil ca bombanitul legat de teme este des intalnit, dar in cazul unor copii ceea ce reprezinta 20-25 min. de munca, se transforma intr-o disputa care dureaza considerabil mai mult!
Cum puteti face ca ceea ce este adesea un aspect deloc atractiv al vietii de scolar, sa para cel putin acceptabil si sa ii convingeti sa se impace cu ideea temelor?
  • daca un copil nu doreste sa-si scrie tema, oferiti-i suport moral. Ati putea lucra alaturi de el  facandu-va " temele" dumneavoastra ( adica orice sarcina ce implica o perioada in care va concentrati pentru a scrie sau a citi ceva.Nu este o idee buna ca restul familiei sa se amuze cu diverse activitati distractive...
  • temele de casa sunt importante, intrucat dezvolta deprinderi temeinice de invatare si creeaza o legatura intre mediul scolar si cel de casa. Desi este tentant sa recurgeti la santaj, spunandu-i copilului ca nu are voie sa se uita la TV, pana cand nu termina temele, este totusi mai bine sa incercati sa le dezvoltati motivatia interioara de a termina ceea ce are de facut. Este mult mai bine sa evitam sa-i cream copilului impresia ca temele au o conotatie negativa cu care trebuie sa se impace. Incercati sa-i explicati ca acestea ofera oportunitatea de a exersa mai mult abilitatile pe care si le-a insusit la scoala si il impiedica sa ramana in urma. Ajutati-l sa se simta mandru de propriile eforturi, laudandu-i rezultatele.
  •  este bine sa desemnati o anumita perioada de timp in care rezolvati temele, sa stabiliti dvs.aceasta perioada
  • tot la fel de bine este si optiunea de a lasa copilul sa alega cand doreste sa-si scrie temele- de exemplu: " Nu trebuie sa-ti faci temele acum, dar te rog sa-mi spui cand vrei sa le faci!" Aceasta masura ar putea sa-i faca pe copii sa se simta implicati, si sa nu mai caute scuze de a evita rezolvarea temelor.
  • Asigurati-i copilului tot ce ii trebuie pentru a-si rezolva temele, astfel eliminati din start scuze cum ar fi lipsa pixului verde,lipsa radierei etc.
  • Oferiti sprijin si ajutor...in cantitati moderate! Nu este tema dumneavoastra, dar daca totusi copilul se simte coplesit sau incurcat, ar putea sa creada ca nu mai poate face nimic si nu isi mai scrie tema!
  • copiii trebuie verificati la calitatea si cantitatea temelor, indrumati, dar nicidecum sa faceti temele in locul lor, pentru ca eu imi creez falsa impresie ca acel elev nu are nici o lacuna! Asa nu ii ajutati, facandu-le temele in locul lor!


Inainte de a se apuca de teme, copilul trebuie sa invete lectia predata! Parintii pot verifica cunostintele prin intrebari, dupa 15-20 de minute de studiu individual al copilului. Copiii trebuie mereu verificati, sa nu isi creeze impresia ca pe ei nu ii controleaza nimeni si este in regula daca se prefac ca invata!!

Este deosebit de important sa nu va faceti copilul sa se simta un ratat din cauza temelor prost facute sau a rezultatelor dezamagitoare. Intrebati-l daca este de parere ca a depus suficient efort si stabiliti impreuna un program de munca suplimentara, pentru o imbunatatire viitoare!


Va urma...






Activitati la scoala

Am surprins in poze cateva din activitatile noastre de saptamana trecuta.


Joi am reusit sa inaltam zmeiele.Vremea a fost numai buna!




CLG-munca in echipa-Verificare de cunostinte

Despartrirea in silabe


Before school- dupa ce am terminat temele

AVAB- Crizanteme- Lucrare realizata din seminte

Copiii au lucrat cu foarte multa rabdare

Lucrarile lor au iesit foarte frumos!
MEM- Kenntnisse- Reliefformen!






miercuri, 14 octombrie 2015

Anunt!

Pentru ziua de vineri, toti copiii vor aduce la scoala un tub de aracet ( cel de anul trecut, daca nu s-a uscat), un pachet mic cu  seminte de dovleac si un plic cu boabe de piper! 
Daca nu aveti aracet, se gaseste la librarie, costa in jur de 3 lei.

miercuri, 7 octombrie 2015

Din activitatile noastre!

Joc matematic!

Aplicam ce am invatat la matematica!
Joc de atentie! Lb. romana

Ne pregatim sala de toamna! Frunze prin tehnica mototolirii

Zmeu-Zmeie !

Stimati parinti,

Pentru saptamana viitoare, luni, avem nevoie de zmeie.Copiii care au acasa un zmeu, sa il aduca luni la scoala, daca este vreme frumoasa si nu ploua!Se gasesc si in Jumbo, daca doriti sa cumparati!Nu e nici o problema daca nu are toata lumea. Avem nevoie macar de unul!